BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, February 10, 2011

tInggal kenanGan...!!!

akhirnya,semua yang saya fikirkan benar2 berlaku...pada 10/2/2011 bersamaan nan hari khamis,,tepat pukul 12.10 a.m my abi meninggalkan kami sume...apa yang saya rasa masa arwah pergi...sedih yang teramat sangat...saya ta sangka yang arwah akn pergi nan begitu mudah...saya dah ada poskan kat blog tentang apa yang terjadi sebelum nie...lepas my abi n my mama balik dari kem lam kul 10.30 pagi,my abi terus masuk tidur lam bilik...lam kul 2.30 arwah bangun n mintak my mama wat an air tuk arwah...then,arwah pom tidow lagi...coz memang ta larat an...lepas asar,arwah suh my mama bawak p jumpa tukang urut coz arwah cakap ta tahan2...makin sakit...so,lam kul 5.30 lepas amik my adik,my mama n my abi pom terus p ngurut kat kampung...lam kul 7.30 dorang balik...my abi terus masuk bilik n baring2...my mama pom cakap kat my abi suh mandi n solat maghrib...arwah cakap sejuk...my mama cakap laa air panas an ada...then,arwah pom p mandi...solat magrib...lepas 2,arwah tidow...memang arwah ta banyak cakap...lepas habis aje azan isyak lam phone arwah,arwah terus bangun,amik air sembahyang n solat isyak...then,arwah terus tidow...biasanya,arwah tengok berita,tapi,pada malam 2,arwah tidow...n lepas isyak plak,biasanya arwah baca Quran,tapi malam 2 ta...memang pelik sangat...arwah ta bercakap pom malam 2 n hari tue...saya memang rasa ta sedap sungguh...lam kul 11.50 malam,my mama bangunkan saya coz my abi daa ta sedar...saya memang fikir benda yang bukan2...saya terus call sedara2 saya...lam keadaan nangis...jiran sebelah umah saya datang tolong malam 2...check nadi,masih ada tapi lemah...lam kul 12.00 ambulans datang...yang saya sakit hati 2 an,doktor 2 boleh lengah-lengahkan masa...da laa na msk lam umh 2 terhegeh2,boleh plak duk tanya pokok2 bunga lam umah saya...memang sakit hati giler...da laa kita nie bimbang,dye lengah2 plak...lepas dye masuk dye check nadi n mata...my mama suh bawak p hospital,tapi dye cakap ta yah lah...da ta sempat...my mama paksa jugak bawak coz ta sampai setengah jam arwah ta sedarkan diri...dye check lagi sekali n dye cakap da ta ada respons...n dye sahkan meninggal...ya Allah,masa 2 saya memang lemah sangat2 n hampir rebah...saya cam ta percaya arwah daa ta ada...saya call sedara2 saya n cakap arwah da ta adew...ta henti2 saya nangis...my mama pom bangunkan adik bongsu saya yang baru 5 tawn,n cakap kat dye yang abi daa ta adew...dye tunjuk 2 abi...lepas 2 my mama terangkan kat dye n dye faham...sedara2 saya sampai n mak long saya ta dapat terima hakikat yang begitu cepat arwah pergi...tapi kita ta boleh na menolak takdir an...daa tertulis yang ajal arwah dah sampai...tapi,sampai sekarang saya masih anggap arwah ada nan saya...terbayang2 arwah lam umah...setiap masa teringat an dye,saya nangis..ta boleh law orang sebut2 nama arwah,saya nangis...saya ta cukup kuat nak hadapi sume nie...saya terbayang lagi masa mandikan arwah,arwah cam senyum...sebak sangat...asyik nangis2...ntahlah,sampai bila saya nak camnie...saya sedih my abi da ta dew...memang banyak petanda2 yang arwah akan tinggalkan saya...nanti saya cite an lain kali ek...saya sebak sangat2...:"(

2 comments:

Misz ShaCha said...

b strong k.. hidup mesti diteruskan..
ape2 pun..
takziah..and..
Al Fatihah...!~

FaQiHaH93 said...

tqvm friend...insyAllah...