BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, March 28, 2011

Ta Sabar Menunggu Nur Kasih The Movie Ditayangkan

Masihkah anda semua ingat drama yang begitu meletop di tv3 dahulu...alaa,,drama arahan Khabir Bakhtiar tue...Nur Kasih...saya begitu meminati drama itu...banyak pengajaran yang boley diambil dalam drama itu...masa mula2 drama tue ditayangkan,,saya memang ta tonton uen...coz ingat an ta bez...tapi,,bila drama tue mula menjadi sebutan ramai pihak,,bila my mama n arwah my abi asyik tonton cite tue,,saya uen cuba laa na tonton drama yang orang cakap bez sangat tue...na taw camner reaksi saya masa first saya tonton itu drama???nie haa apa yang saya cakap..."entah papew laa cite nie...ta paham langsung...apa yang beznye..." =) arwah abi saya uen cakap "macam mane na faham nye law nie baru tengok...ta taw hulu hilir...lain kali tengok dari awal baru laa paham...nie main cakap je..."erk,,haha...saya kena marah laa... :)) haa,,itula penangan drama Nur Kasih,,sampai saya kena marah nan arwah abi saya...bila diingat an balik,,lucu betol...saya sorang jew yang ta tonton drama tue..


Bila lama2 tonton cite tue,,saya mula faham sikit2...dan sudah mula meminati drama tue...haha...samapi an setiap hari jumaat,tepat pukul 9 malam,,saya daa terpacak depan tv...=) saya begitu tersentuh dengan watak Adam dan Nur Amina...ya Allah,,romantik giler an...sweet sangat dorang...walaupun banyak dugaan dalam alam rumah tangga diorang,,tapi,,dorang mampu tempuh dengan sabar...yang tue pengajaran yang paling bermakna bagi saya...then,,kasih seorang abang terhadap adiknya...saya tertanya2 ada kew abang macam Aidil atas muka bumi nie...banyak yang dye korbankan demi masa depan adik dye...termasuklah korbankan perasaan dye terhadap Nur demi Adam...begitu besar pengorbanan Aidil tue...begitu terharu saya dibuatnya... =)


Dan dalam drama nie jugak,,watak yang paling saya menyampah+meluat+benci,,ta laen ta bukan watak adik kepada Nur...saya ta ingat name apa...huhu...eeeee,,benci giler nan dye tue...jahat betol...daa laa perasan Aidil syok kat dye...ta malu betol...:)) sorang lagi,,Aliya,isteri kepada Aidil...saya ta taw nappe saya ta suka nan dye...na kata dye bawak watak jahat,,bukan...dye pegang watak baik tapi perangai dye yang ta begitu mempercayai nan Aidil yang membuat an saya menyampah nan dye...itu ajew... =)


So,,sekarang saya ta sabar2 na tonton filem Nur Kasih yang akan ditayangkan 19/5/2011...sebulan lebih lagi...begitu lama lorh...macam mana laa ek bila Aidil daa ada anak...and Nur mengandung...mesti meletop giler filem nie an...agak2nya berapa kutipan yang dapat...6 juta??9juta??10 juta??atau mungkin 15 juta??? =)melampau laa law sampai 15 juta an...haha...saya sudah tidak sabar untuk menonton Nur Kasih The Movie!!!!



2 comments:

TINA said...

Assalamualaikum

sy xmnat menonton tv

FaQiHaH93 said...

waalaikummussalam...owh...bagus laa tu...sekurang2nya x ketagih macam saya...huhu...x leh berenggang ngan tv...hehe..